RING OSS - 0340-68 34 22

OVK Besiktning Halland

RING OSS - 0340-68 34 22

Energieffektivisering

Energieffektivisering

Om ni vill kan vi göra en energieffektivisering i era lokaler, byggnader, kontor eller varför inte i er BRF?
Med de energieffektiviseringar som vi gör, ser vi till så att ni använder er energi och elektricitet på ett bättre sätt. Här kan vi energieffektivisera på några olika sätt. Vi gör energibesparande åtgärder som kan ge en lägre energianvändning på 10 - 30%.

Så kan ni energieffektivisera

Om ni inte gör någon service på era ventilationsaggregat kan det leda till högre energikostnad, och ett sämre inomhusklimat kan orsaka fuktskador. En jämnare inomhusvärme som befinner sig i balans ger en mer effektiv energianvändning och god inomhuskomfort. Vid en grads ökad medeltemperatur ökar eneriförbrukningen med 5 - 7 %.

  • Ni kan isolera er fastighet. Ett sätt att göra energieffektivisering möjlig är att isolera fastigheten bättre. Att isolera fastigheten innebär att man sänker behovet av energianvändning, så att värmen inte sipprar ut genom taket till exempel.
  • Ni kan byta till FTX ventilationsaggregat. Byter ni ut ert ventilationssystem till mer effektiva FTX aggregat som värmer upp luften som kommer in utifrån behöver ni inte använda så mycket energi som annars.
  • Ni kan byta ut era gamla vitvaror till nya. En bra idé är att byta ut gamla disk- och tvättmaskiner till nya som inte drar lika mycket ström som gamla vitvaror. Detsamma gäller kylskåp och frys som drar mycket elektricitet.
  • Ni kan byta ut gamla glödlampor till LED lampor. Ett väldigt enkelt sätt att energieffektivisera på är att byta ut alla era glödlampor till mer energieffektiva LED-lampor. En fastighet som har 100 glödlampor drar stora mängder energi, genom att byta till LED-lampor sänker ni energiåtgången och det blir stor skillnad.
  • Ni kan byta till en prognosstyrning av värmesystemet. Detta är ingen ny metod, men kanske inte så känd. Genom att förutse vilket väder det ska bli kan man dra ner på uppvärmning av fastigheten så att man inte värmer stora hus och byggnader i onödan.

Ta kontakt och få en kostnadsfri offert om ni behöver en energieffektivisering eller OVK i Halland!